Tσάι tuvunu

Θα κάνω διαφήμιση, αξίζει νομίζω όμως…

Έπεσα πάνω σε ενα θέμα στο forum του RunningNews σχετικά με το συγκεκριμένο προϊον και μάλιστα μοιράστηκε στους δρομείς που συμμετείχαν σε ένα αγώνα στο Μέτσοβο.
(δείτε εδώ http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=8842&whichpage=2)
1069991_480075575414856_1105698982_nΑναδημοσιεύω από το agronews.gr:
Το λανσάρισμα του καινούργιου καινοτόμου προϊόντος της εταιρείας που έχει ως βάση το τσάι του βουνού έχει ήδη ολοκληρωθεί και, εκτός από τις ΗΠΑ όπου συνεχίζουν να αποστέλλονται μικρές ποσότητες σε επιλεγμένα σημεία πώλησης, τα αλουμινένια κουτάκια με το χαρακτηριστικό σήμα «φιγουράρουν» πλέον στα ράφια πολλών εγχώριων αλυσίδων.
Όπως λέει στην Agrenda ο διευθυντής εταιρικής ανάπτυξης της εταιρείας «Tuvunu» (θυγατρική της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης) Δημήτρης Κρις, «στόχος μας είναι συνεργαστούμε με αμιγώς ελληνικές εταιρείες του λιανεμπορίου και, κυρίως, αλυσίδες που δεν παίζουν ‘παιχνιδάκια’ με τις τιμές για την είσοδο στο ράφι και για τις οποίες ο Έλληνας καταναλωτής έχει ήδη μια θετική εικόνα στο μυαλό του». Στο πλαίσιο αυτό, το τσάι «Tuvunu» έχει τοποθετηθεί ήδη στα ράφια αλυσίδων όπως ο Σκλαβενίτης, ο Θανόπουλος, ο Κρητικός, η ΙΝΚΑ, το ΜΕΤΡΟ κ.α.
Όσον αφορά στην αποδοχή του προϊόντος, ο κ. Κρις εμφανίζεται ικανοποιημένος λαμβάνοντας υπόψη και τη διαφορετικότητα του προϊόντος που, σημειωτέον, έχει να ανταγωνιστεί πανίσχυρα brands (όπως Lipton και Nestea). «Ο καταναλωτής έχει αγκαλιάσει το Tuvunu, αναγνωρίζει την ποιότητα των πρώτων υλών και, βεβαίως, την ελληνικότητά τους», σημειώνει και προσθέτει ότι «η ανταπόκριση μας δίνει κίνητρο να προχωρήσουμε και σε άλλα καινοτόμα προϊόντα».
Αυτό σημαίνει ότι η γκάμα του «Τuvunu» θα εμπλουτισθεί στο άμεσο μέλλον με soft drinks με βάση βότανα όπως το φασκόμηλο, η μέντα, το φλαμούρι, το χαμομήλι, ακόμα και φρούτα.

 

Ενδιαφέρουσα ιδέα λοιπόν, ειδκά τώρα το καλοκαίρι που η καλή ενυδάτωση απαιτεί συνεχή αναπλήρωση υγρών!

 

Δείτε εδώ την θρεπτική αξία του προϊόντος, σύμφωνα με την εταιρεία
http://www.tuvunu.com/products/greek-mountain-tea-menu/threptiki-axia-menu

 

Μπείτε για περισσότερες πληροφορίες εδώ
http://www.tuvunu.com/

κι εδώ:

https://www.facebook.com/pages/TuVunu-Greek-Mountain-Tea/325538890868526

 

Αναφορικά με το τσάι του βουνού:
Το τσάι του βουνού, ο σιδερίτης όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, έχει πατρίδα του τη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών Lamiaceae.Είναι ποώδες, πολυετές και ευδοκιμεί σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο. Σε αντίθεση με τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει στον άνθρωπο, το ίδιο έχει ανάγκη από ελάχιστα.Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικό και βακτηριοστατικό, κάνει καλό στο στομάχι, στο αναπνευστικό, στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, στην ισορροπία του στομάχου και στην κυκλοφορία του αίματος.Στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 14 είδη σιδερίτη και είναι ο μόνος τόπος στον κόσμο μέχρι στιγμής, που καλλιεργείται συστηματικά και σύμφωνα με τα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας – έτσι, όπως έχει διδάξει η ίδια η φύση.
Το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με το μαύρο τσάι, δε χρειάζεται καμία επεξεργασία για την καλλιέργεια και τη συντήρησή του. Όταν κάποιος πίνει τσάι του βουνού, απολαμβάνει το άρωμα και τη γεύση του αληθινού λουλουδιού, καθώς είναι αυτοφυές, ανθεκτικό και η όλη διαδικασία παρασκευής του γίνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο.