Δες το πλήρες βιογραφικό μου!

Η επαγγελματική μου πορεία

Από το 2014 διατηρώ αδειοδοτημένο, Πρότυπο Διατροφολογικό – Διαιτολογικό Κέντρο, με την επωνυμία  “Χαρά Σ. Σκουλαρίκη – NutriNews.gr”. Μέχρι το 2020 η έδρα μου ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στην Ίωνος Δραγούμη 52, ενώ από το 2020 μέχρι σήμερα υποδέχομαι τους πελάτες και συνεργάτες μου στην Κηφισιά, Κυριαζή 36.

Από το 2016 ως και το 2021, ήμουν Nutrition Coach των adidas Runners Athens, του μεγαλύτερου running community της Ελλάδας και Επιστημονικός Συνεργάτης της adidas Hellas, παρέχοντας διατροφική συμβουλευτική και διοργανώνοντας τακτικά Nutrition Lectures στα μέλη του community.

To 2020 ανέλαβα την διεξαγωγή των “Wellness Thursdays” για όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Alpha Bank, με κύριο σκοπό την ενθάρρυνση συμπεριφορών ευεξίας εν καιρώ πανδημίας.

Την περίοδο 2015-2016 ήμουν Υπεύθυνη Τμήματος Διατροφικής Υποστήριξης στην υπηρεσία “Private Coaching and Mentoring Services”:  α)Σύλληψη, δημιουργία, σύνταξη και εφαρμογή πρωτότυπης “Μεθοδολογίας εντοπισμού Κρίσιμων Σημείων διατροφής”, β)Σύλληψη, δημιουργία, σύνταξη και εφαρμογή πρωτότυπου “Ερωτηματολογίου Ιατρικού και Διατροφικού Ιστορικού” με σκοπό τη μετρήσιμη διατροφική αξιολόγηση, και  γ)Διατροφική υποστήριξη ειδικών περιστατικών υπό ψυχική θεραπεία και συνεργασία με επιστήμονες ψυχικής υγείας υπό την επίβλεψη Coaching Coordinator.

Από το 2013 ως και το 2016 ήμουν Υπεύθυνη Διατροφής στο Εργομετρικό Κέντρο “My Athlete” με κύριο ρόλο: 1)την δημιουργία, σύνταξη και εφαρμογή πρωτότυπου “Ερωτηματολογίου Συχνότητας Κατανάλωσης Τροφίμων, προσαρμοσμένο σε αθλητές (FFQ in sports)” και 2)την διατροφική παρακολούθηση και επίβλεψη των αθλητών και αθλούμενων του Κέντρου.

Από το 2013 ως το 2014 ήμουν Nutrition Coach των Holmes Place Greece, παρέχοντας διατροφική παρακολούθηση και υποστήριξη στους αθλούμενους και συντονίζοντας προωθητικές ενέργειες και ομιλίες.

Το 2013 ήμουν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Διαχείρισης Στρες, υπό την επίβλεψη του Prof. G. Chrousos, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία BIOTecna: αξιολόγηση εγκυρότητας και αξιοπιστίας πρωτότυπου αναλυτή βιοηλεκτρικής εμπέδησης- μετρήσεις σωματικής σύστασης και επιπέδου στρες. Ήμουν μέλος στελεχωμένης επιστημονικής ομάδας ενδοκρινολόγων, βιολόγων και βιοστατιστικών.

Την περίοδο 2009-2010 έκανα την Πρακτική μου Άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος στο ΠΓΝΑ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” και στο ΠΓΝΑ “ΑΤTΙΚΟ”, παρέχοντας διατροφική παρακολούθηση κλινικών περιστατικών.

Πρακτική άσκηση ως Κλινική Διαιτολόγος: εξωτερικά ενδοκρινολογικά και ψυχιατρικά ιατρεία, Διατροφή κατά την κύηση, Παθολογική κλινική κύησης, Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης και άλλες επιπλοκές που χρήζουν διατροφικής θεραπείας (Προεκλαμψία, Πολυδράμνιο κ.ά.), Ογκολογική κλινική, Παθολογική, ΩΡΛ, Νευρολογική, Νεφρολογική και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ΜΕΜΦ, Γαστρεντερολογική – Τμήμα Ενδοσκοπήσεων Πεπτικού.

Από το 2010 μέχρι και σήμερα, εκτός από την δημιουργία native αρθρογραφίας στο προσωπικό μου blog, είμαι Επιστημονικός Συνεργάτης και Nutrition Editor σε έγκριτα digital media αθλητικού περιεχομένου όπως το RunningNews.gr, το Runster.gr, το FitnessPulse.gr και το TriNews.gr.

Η ακαδημαϊκή μου πορεία

2016 – Ειδίκευση:

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Π.Α.- Κ.Δ.Β.Μ). Ειδίκευση στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

2012-2014 – Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών:                                   

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας-Διατροφής, Κατεύθυνση Διατροφή και Άσκηση-  Αριστείο Σπουδών.

2006-2010 – Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης:                                     

Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Βαθμός Λιαν Καλώς.

Τακτική ομιλίτρια σε ημερίδες, συνέδρια, αθλητικές συγκετρώσεις και τηλεοπτικές εκπομπές, με θέμα την διατροφή.

Ενδεικτικά:

2016-2020 – Μηνιαία Nutrition Lectures στους  adidas Runners Athens.

2017 – “Workshop Διατροφής- Αθλητική Διατροφή” στο Bike Festival.

2016 – “Διατροφική Αποκατάσταση”, Ημερίδα Διατροφής  για την ενημέρωση αθλητών Λευκάδας.

2016 – Ομιλία στους μαθητές Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών.

2015 – “Η Διατροφή στον Μαραθώνιο”, Ημερίδα Επαγγελματιών Υγείας για την ενημέρωση αθλητών Ν. Ιωνίας.

2015 – “Ο Tροχός της Χαράς”, Διατροφικό Παιχνίδι για παιδιά, στο Bike Festival.

2019 – Σήμερα:
Εθελόντρια Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στην ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας.  Αξιολόγηση, παρακολούθηση και συμβουλευτική για την θρεπτική κατάσταση των μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας. Συμμετοχή στην ομάδα Δυσφαγίας.

Συμμετοχή στο Edinburg Marathon Festival 2019, με φιλανθρωπικό σκοπό, για την στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ .

2017
Εθελοντική συμμετοχή στις δράσεις της ΜΚΟ ΑΧΙΟΝ HELLAS σε απομακρυσμένα νησιά.