Κουλουράκια λαδιού, της Γιάννας από τα Χανιά

Η Γιάννα, Χανιώτισσα μάνα, παράγει ταψιά τα περίφημα κουλουράκια σε χρόνο ντε-τε. Είναι τραγανά και εξαιρετικά αρωματικά, καθώς περιέχουν ελαιόλαδο και πληθώρα μπαχαρικών. Κι άμα δεν έχει κονιάκ, θα βάλει ρακή, που την έχει άφθονη στο σπίτι! Με τον πρωινό ή τον απογευματινό ελληνικό, βουτήξτε μικρές μπουκίτσες ενέργειας, αντιοξειδωτικών και παράδοσης!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1/2 ποτήρι πορτοκάλια χυμό
  • 1/2 ποτήρι κονιάκ ή ρακή
  • 1 και λίγο ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια περίπου ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύω σε μπωλ τα λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κονιάκ.
  2. Μέσα στο χυμό πορτοκαλιού διαλύω τη σόδα και ρίχνω το μείγμα
  3. Έχω ανακατέψει αυτά τα υλικά και προσθέτω αλεύρι, μπέικιν και αλάτι
  4. ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΩ
  5. Ανακατεύω απαλά με τα δάχτυλα
  6. Το μείγμα είναι μαλακό (βάζω αλεύρι όσο σηκώσει)
  7. Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 160° αέρα για 35′-40′

koulourakiaLadiou

Καλή επιτυχία!

-Είναι εγγυημένη, ευχαριστούμε την κα Γιάννα!