Τί θα έτρωγε ο Superman ;

Εαν είστε γονιός και προσπαθείτε να πείσετε το μικρό σας να φάει πιο υγιεινά, νά τί μπορείτε να κάνετε: φερτε για παραδειγμα εναν ”ηρωα” που θαυμάζει το παιδί σας, έστω τον Batman, και ρωτήστε απλά ” ο Batman τί θα έτρωγε; ”.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην  Pediatric Obesity, International Association for the Study of Obesity, όταν τα παιδιά ρωτούνται τί θα έτρωγε μια φυσιογνωμία που θαυμάζουν πολύ, τότε απαντουν με μια πιο υγιιεινή επιλογή.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 22 παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών, στα οποία παρουσιάστηκαν ισάριθμες φωτογραφίες ηρώων που θαυμάζονται πολύ ή λιγότερο(πχ ο ”κακός”) και ρωτήθηκαν τί θα διάλεγε κάθε ήρωας μεταξύ μια υγιεινής επιλογής και μια λιγότερο υγιεινής, καθώς και ισάριθμες φωτογραφίες υγιεινών και ανθυγιεικών φαγητών. Η πλειοψηφία των παιδιών απάντησε οτι ο ήρωας θα διάλεγε την πιο υγιεινή επολογή.

(δείτε εδώ την έρευνα http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.2047-6310.2011.00003.x/abstract )

Εξαλλου, ο Ποπάυ βοήθησε πολλά παιδιά να φάνε σπανάκι!

Υγ: Μην ξεχνάετε, οτι το καλύτερο πρότυπο για το παιδί σας είστε εσείς, και οι δικές σας τροφικές επιλογές το επηρεάζουν εξίσου σημαντικά.