Μπάρες με βρώμη και μπανάνα

oatbanaΗ Λένα αποχαιρετά τον Φλεβάρη με ενεργειακές, υγειινές ”μπανανισιες” μπάρες!
Καλή εναλλακτική μου φαίνεται:

Υλικά για 14 μπάρες

  • 185 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 80 γραμμ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 110 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 60 γραμμ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
  • 50 γραμμ. βρώμη σε νιφάδες
  • 20 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  2. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ διαστάσεων 20×30 εκ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την κανέλα.
  4. Ρίχνουμε διαδοχικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το γάλα και την μπανάνα.
  5. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και το απλώνουμε στο πυρέξ.
  6. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τη βρώμη με τη σοκολάτα.
  7. Πασπαλίζουμε με το μίγμα αυτό την επιφάνεια της ζύμης.
  8. Ψήνουμε για 40′ περίπου, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού το κόψουμε σε ορθογώνια κομμάτια.
  9. Διατηρούμε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα.
  10. Καλή επιτυχία!