Μουστοκούλουρα

Χειροποίητα μουστοκούλουρα για να συνοδεύσετε τον πρωινό καφέ σας ή το απογευματινό τσάι σας!

της Λένας…

Υλικά

  • μισό κιλό μούστο,
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη ,
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής,
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα,
  • 1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλλο τριμμένο,
  • 1 φλιτζάνι κονιάκ, αλεύρι όσο πάρει (γύρω στο 1½ κιλό) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατευουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο,τη σόδα αραιωμένη στο κονιάκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα και τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40΄ περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν .

Καλή επιτυχία

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το μούστο