Μαρμελάδα Πορτοκάλι, της Λένας

orangejumΥλικά:

  • 5 χροντροφλουδα μεγαλα πορτοκαλια
  • 1/2 κιλο ζαχαρη ή φρουκτοζη
  • αρωμα βανιλια
  • 1 λεμονι-το χυμο

Εκτέλεση:

  1. Ξύνεις τα πορτοκάλια στο τρίφτη
  2. Κόβεις τα πορτοκάλια σε κύβους και τα βράζεις με τη ζάχαρη και λίγο νερό μέχρι να δέσει…..
  3. Τέλος ρίχνεις το χυμό λεμονιού,το βράζεις 1′-2′ .
  4. Μολις κρυώσει το κανεις σε κρεμωδη υφη.Η μαρμελαδα ειναι ετοιμη…για το γιαουρτι,το ψωμι ,τις ταρτες και οτι αλλο φανταστειτε!
    Πανευκολη και γευστικη!

tip! : κρατάς το ξύσμα πορτοκαλιού σε γυάλινο βαζο κ αιτο χρησιμοποιείς σε διάφορα αρτοσκευάσματα