Μήλα ψητά

Πλέον δύσκολα βρίσκεις σκληρά και αρωματικά μήλα, η εποχή τους πέρασε. Δεν πειράζει, καθόλου μάλιστα! Εμείς θα τα κάνουμε ψητά στο φούρνο, εξάλλου είναι μια γρήγορη και υγιεινή επιλογή για επιδόρπιο:

Υλικά

  • 5 μήλα
  • 5 κ.γλ. σταφίδα μαύρη
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρούμι
  • από 1/2 κ.γλ. για κάθε μήλο βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο ρούμι για 20 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαιράκι.
  3. Τοποθετούμε τα μήλα σε ταψάκι και μεσα στην τρύπα τους ρίχνουμε τις σταφίδες και μετά τη ζάχαρη. Μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κανέλα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και, τέλος, ένα φλιτζάνι του καφέ νερό.
  5. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

 

Μπορούμε να σερβίρουμε με παγωτό ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Καλή όρεξη!