Κέικ μήλο-καρότο με στέβια

Να και μια εναλλακτική με αυτό το πολυσυζητημένο ”φυσικό” γλυκαντικό!
Θυμηθείτε τί έχουμε πει για την στέβια εδω http://www.nutrinews.gr/?p=1402

και εδώ http://www.nutrinews.gr/?p=375

Αναμένουμε τις καινούργιες αναθεωρήσεις!

Υλικά για το Σιρόπι (15 μερίδες)
Νερό 130γρ.
Στέβια σε σκόνη 31γρ.

Παρασκευή
Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν μια βράση, το σιρόπι είναι έτοιμο.

Υλικά για το Κέικ (15 μερίδες):

  • Γιαούρτι 220γρ.
  • 7 Αυγά
  • Βούτυρο 150γρ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Αλεύρι πολυτελείας 55% 300γρ.
  • Μπέικιν Πάουντερ 20γρ. (1 κουταλιά)
  • Πράσινο μήλο σε μικρά κομμάτια 300γρ.
  • Καρότο τριμμένο 80γρ.

Παρασκευή:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε την κανέλα, το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα αβγά, το γιαούρτι και το βούτυρο και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα
  3. Έπειτα, προσθέτουμε στο μίγμα τα κομματάκια πράσινου μήλου και το τριμμένο καρότο
  4. Σερβίρουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165°C για περίπου 50 λεπτά
  5. Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε στη φόρμα του για περίπου 15-20 λεπτά να χλιάνει και έπειτα το περιχύνουμε με το σιρόπι Sweete που έχουμε ήδη ετοιμάσει
  6. Αφήνουμε το κέικ για 2 λεπτά να τραβήξει το σιρόπι, έπειτα το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε

Χρήσιμες Συμβουλές:

  • Προσοχή, την ώρα που ζεσταίνουμε το γιαούρτι, τα αβγά και το βούτυρο. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα και δεν τα αφήνουμε να κάψουν. Tα θέλουμε ελαφρώς χλιαρά
  • Εάν το επιθυμούμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με ξανθές σταφίδες, καθώς ταιριάζουν εξίσου γευστικά με το μήλο

    Καλή επιτυχία!

Πηγή: Sweete Stevia
Συνταγή του Δημήτρη Χρονόπουλου