Κουλουράκια για τον καφέ

Η Χριστίνα, Χημικός, μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί θρεπτικά μίγματα με ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα…. Κουλουράκια για πρωινό ή για τον απογευματινό ελληνικό, λοιπόν, μπουκίτσες μικρές των 6 γραμμαρίων. Κάθε κουλουράκι αποδίδει 20 θερμίδες και είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία από τα μπαχάρια κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο.

Υλικά:

  • 220 γρ λάδι
  • 1,5 κουταλάκι κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 500 γρ αλεύρι
  • 165 γρ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι μπεικιν
  • 60 γρ σόδα (ανθρακούχο νερό)
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 60 γρ πορτοκάλι
  • Λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  1. Αναμιγνύετε τα υλικά
  2. Πλάθετε σε ό,τι σχήματα θέλετε και μέγεθος θέλετε. Εμείς προτείνουμε να είναι μικρά, περίπου όσο 1 δάχτυλο.
  3. Ψήνετε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Καλή επιτυχία!