Γλυκό χουρμάδων και καρπών, μια συνταγή της Δώρας

Μια συνταγή της Δώρας, μέσω Χρήστου. Όχι όμως μια οποιαδήποτε συνταγή, αλλά μια πρωτεϊνούχα σοκολατένια μίξη καρπών, χουρμάδων, μπανάνα, σπόρων chia με έλαιο καρύδας και πρωτεϊνη αρακά. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια όμορφη επιλογή για τα μετα-προπονητικά cravings, ελαφρώς απενεχοποιημένη χάρη στην υψηλή της διαθρεπτική αξία.

Για δείτε πώς θα το φτιάξετε:

Υλικά βάσης

  • 1 κούπα βρώμη
  • 1 κούπα ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα ή/και καρύδι)
  • 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες (μούλιασμα σε νερό 10 λεπτά)
  • Λίγο αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας νερό.

Υλικά επικάλυψης – κρέμας

  • 1 κούπα βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους όπως πριν
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας chia seeds
  • 2 κουταλιές σούπας πρωτεΐνη αρακά

Εκτέλεση βάσης

  1. Αλέθεις τη βρώμη να γίνει σκόνη. Αλέθεις τους ξηρούς καρπούς. Αλέθεις τους χουρμάδες και στο τέλος ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και το αλάτι.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε 28άρα φόρμα πάνω σε λαδόκολλα.

Επικάλυψη

  1. Αλέθεις τους χουρμάδες με τις μπανάνες μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Ανακατεύοντας προσθέτεις μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ρίχνεις το μείγμα στη βάση και μετά το βάζεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
  4. Αν θέλεις μετά προσθέτεις σοκολάτα μαύρη Μπεν Μαρί 100γρ. και 2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας.