Οι 5+1 διατροφικές τάσεις που ”τρελαίνουν” τους διατροφολόγους!

Το έχω ξαναπεί, παρακολουθώ το Huffpost, http://www.huffingtonpost.ca/living/, ένα από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς χώρους ενημερώσης από όπου και μεταφέρω το παρακάτω άρθρο! Απλά, περικετικά και …χύμα!

Γράφει η Abby Langer

Όπως μπορείτε να φανταστείτε , ακούμε και μιλάμε για τη διατροφή μέρα με τη μέρα . Είναι μια σπουδαία δουλειά και μου αρέσει, αλλά κάποιες τάσεις με τρελαίνουν, και εδώ είναι αυτές:

Wheat-Belly-DoNotCross-300x2741. Η υπερ-απελευθέρωση: Ελεύθερο γλουτένης – Ελεύθερο Λακτόζης

Υπάρχουν πάντα εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες που χρειάζονται πραγματικά μια διατροφή που είναι «ελεύθερη» από κάτι . Για όλους τους άλλους, , δεν είναι το σιτάρι που σε φουσκώνουν, είναι όλα αυτά τα κράκερ που δεν επιτρέπονται στην ελέυθερη γλουτένης δίαιτα σας! Κόψτε το junk , χάστε βάρος . Είναι πολύ απλό .
Δείτε τί έχουμε πει εδώ:
Μας κάνει το σιτάρι χοντρούς και μη-υγιείς; http://www.nutrinews.gr/?p=2733

2. Η συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο ” superfood . “

Μπρόκολο, για σένα μιλάω. Ακούστε, ενα τρόφιμο από μόνο του δεν θα σώσει τη ζωή σας ή θα σας κάνει πιο υγιειή – είναι ό, τι τρώτε γενικά που πραγματικά μετράει . Είμαι ευτυχής που οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα όπως το κατσαρό λάχανο, freekeh, τα μούρα goji και παρόμοια , αλλά ας είμαστε σαφείς : δεν χρειάζεται λάχανο στα cookies .

3. Κάθαρση

drinkshealthΤο σώμα σας δεν λειτουργεί σαν ένα σωλήνα αποχέτευσης. Ο ρόλος των νεφρών σας και του ήπατος είναι να φιλτράρει τις τοξίνες, και αν αυτά τα όργανα δουλεύουν μια χαρά ( και πρέπει για να αισθάνεστε καλά ), είσαι καλά.

4. Χυμοί

Επιτρέψτε μου να εξηγήσω αυτό. Οι πράσινο χυμοί μπορεί να είναι πολύ υγιεινό – είναι πάντα καλό να μασάτε τα λαχανικά σας και εγώ προτιμώ να το κάνετε , αλλά οι πράσινο χυμοί δεν περιέχουν πολλά καλά πράγματα. Έχω θέμα με όλους αυτούς τους χυμούς ή smoothies που έχουν οκτώ μερίδες φρούτων και τόνους ζάχαρης. Δύο με τρεις μερίδες φρούτων την ημέρα είναι αρκετά για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο χυμός δεν είναι τα φρούτα , είναι νερό με ζάχαρη . Φάτε ολόκληρα τα φρούτα .

 

5. Healthwashing .
Τα Βιολογικά μπισκότα παραμένουν μπισκότα. Τέλος.

6. Η « νέα εποχή » της διατροφής .

mom-and-boy-at-farmers-marketΟι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για τη διατροφή από ποτέ , και αφορά σε έναν διαφορετικό τρόπο για το τι βάζουν στο σώμα τους . Διατροφή πια δεν αφορά μόνο trendy δίαιτες ή την απώλεια βάρους. Ο πολιτισμός της διατροφής αλλάζει και η συμμετοχή νέων τροφίμων γίνεται κυρίαρχη τάση (η ένταξη quinoa , για παράδειγμα) , ενισχύεται μια ώθηση για τις οικογένειες να μαγειρέψουν μαζί , και πολύ περισσότερο η ευαισθητοποίηση σχετικά με την πραγματική προέλευση των τροφίμων.
Αυτή είναι μια τάση που ελπίζω συνεχίζεται!