Γεύσεις από Άγιο Νικόλαο – Η ζυμαρόπιτα της Λίνας (+ μίνι ριπόρτ από Καρπενήσι)

Η Λίνα δεν χρειάζεται συστάσεις. Στον ξενώνα της στον Άγιο Νικόλαο Καρπενησίου έχουν φιλοξενηθεί και προετοιμαστεί για μήνες πάμπολοι αθλητές, και όχι μόνο.

Η κουζίνα της ”ξακουστή”, θα σε περιποιηθεί με οικογενειακό χαρακτήρα και θα ικανοποιήσει κάθε ιδιατερότητα του διαιτολογίου σου.
Ξέρει, πως ο πρωταθλητισμός περνάει και από το στομάχι, έχει θρέψει εξάλλου πολλούς διακεκριμένους αθλητές (οι ευλαβικά κορνιζαρισμένες φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν).

Η φήμη της μου τράβηξε το ενδιαφέρον κι είπα να ”βγάλω” τον Αύγουστο στο σκιερό υψόμετρο του Καρπενησίου (μο>1000μ) , ανάμεσα σε καστανιές, έλατα, ελάφια και άλλα πανέμορφα στοιχεία της ελληνικής πανίδας και χλωρίδας, που σαν παιδί της πόλης τα έχω δει κυρίως σε εικόνες…

Και δικαιώθηκα, βεβαίως! Το πρωί φρέσκο μέλι (ω, ναι), σπιτικές μαρμελάδες (όχι τις κλασικές! αλλά καρύδι, σύκο, κάστανο, κορόμηλο), αμέτρητες προπονητικές διαδρομές στο δάσος με την ελπίδα υποψίας ευθείας, κρυοθεραπεία στα παγωμένα νερά της περιοχής και ολημερίς διαθέσιμη μια κουζίνα που δεν σταματά να ”παράγει” λαδερά με λαχανικά από τον κήπο, λουλουδάκια (κολοκυθοανθούς γεμιστούς) και φυσικά πίτες! Άσε που ένα βράδυ στην πλατεία του χωριού είχαμε ”Γιορτή Πίτας”. Χαμός!

Φεύγοντας, καθε άλλο από διπλάσια για να ξέρετε εσείς οι κακεντρεχείς, μάζεψα τα σκονάκια μου από διάφορες λιχουδιές!IMG_1313

Ενδεικτικά, λοιπόν, μια Ζυμαρόπιτα:

Υλικά

  • IMG_12471 ½ χούφτα τριμμένο κολοκύθι
  • 1 ½ χούφτα φαριν-απ
  • φέτα
  • 2-3 αυγά
  • αλάτι

Παρασκευή

  1. Χτυπάω τα αυγά
  2. Αναμειγνύω τα υλικά με γάλα ή νερό να γίνουν χυλός
  3. Συμπληρώνω 1 ποτήρι ηλιέλαιο (καλύτερα οχι με ελαιόλαδο γιατί γίνεται ”βαριά” )
  4. Αλοίφουμε ενα ταψάκι με μαργαρίνη (οχι λάδι γιατί θα κολλήσει) το πάτο και το γυρω-γυρω
  5. Ρίχνω τον χυλό
  6. Βάζω κουτσουλίτσες (μικρές ποσότητες) από μαργαρίνη πάνω στον χυλό
  7. Ψήνω στους 200 βαθμούς για 1 ώρα

Επισκευτείτε την Γωνιά της Λίνας όπως και δήποτε! http://www.igoniatislinas.com/

Α! Και μην ξεχάσετε να γυρίσετε την γύρω περιοχή, Μυρίκη, Μπαγασάκη, Πάντα-Βρέχει, Μεγάλο Χωριό, Βελούχι τρέχοντας ή ποδηλατώντας εννοείται!