Τυροπιτάκια (+κρουασανακια) κ. Μαίρης Πανταζοπούλου (Καρλόβασι/Σάμος)

Έτσι θρέφουν οι Σαμιώτισσες μανάδες τους αθλητές αντοχής…
Οι πιέσεις ήταν έντονες και κράτησαν κάμποσες εβδομάδες, αλλά ο Αντώνης, φίλος δρομέας, μας επέτρεψε να μοιραστεί τα μυστικά της μητέρας του!

patnazopoylos_nΥΛΙΚΑ

  • 1 Φαρινάπ (ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα με τη ζύμη, να μη κολλάει στο χέρι)
  • 1 Γιαούρτι
  • Ελαιόλαδο: Στο κεσέ του γιαουρτιού βάζουμε το ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο, μέχρι τι γραμμούλα)
  • Χυμό πορτοκάλι, όσο το λάδι
  • 1 Μαγιά
  • Λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 300gr Φέτα
  • 300gr Γραβιέρα
  • 200gr Κεφαλοτύρι
  • 2 Αυγά

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 1 Αυγό (μόνο κρόκο)
  • Λίγο γάλα, λίγο νερό και σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στα ταψιά λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς.

Ψήσιμο 15-20 λεπτά (καλύτερο κριτήριο το “μάτι”. Όταν ροδίσουν είναι έτοιμα)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ
Η ίδια συνταγή μόνο που στη γέμιση αντί των τυριών και αυγών βάζουμε μερέντα.

 Ευχαριστούμε την κα Μαίρη που μας παραχώρησε την συνταγή!