7 θέσεις για τον θηλασμό

  1. Είναι η θέση της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας ότι ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός παρέχει τη βέλτιστη διατροφή και την προστασία της υγείας για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής και ο θηλασμός με συμπληρωματικές τροφές από 6 μηνών έως τουλάχιστον 12 μηνών είναι το ιδανικό πρότυπο διατροφής για τα βρέφη.

  2. Ο θηλασμός είναι μια σημαντική στρατηγική για τη δημόσια υγεία για τη βελτίωση της βρεφικής και παιδικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, τη βελτίωση της μητρικής νοσηρότητας και της στήριξης για τον έλεγχο των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.

  3. Ο θηλασμός σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για το μωρό και το μελοντικό ενήλικα νόσων όπως:

    ωτίτιδα,
    γαστρεντερίτιδα,
    αναπνευστική λοίμωξη,
    σύνδρομο αιφνιδίου βρεφικού θανάτου,
    νεκρωτική εντεροκολίτιδα,
    παχυσαρκία και
    υπέρταση

  4. Ο θηλασμός συνδέεται με ευεγερτικές επιδράσεις στην υγεία της μητέρας, συμπεριλαμβανομένου:
    μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού,
    μειωμένο κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών ,
    διαβήτη τύπου 2 και
    κατάθλιψη μετά τον τοκετό.
  5. Η μείωση του κινδύνου για αυτές τις οξείες και χρόνιες ασθένειες θα βοηθήσει να μειώσει έξοδα θεραπείας και παραγωγικού χρόνου απουσίας από την εργασία.

  6. Τα συνολικά ποσοστά θηλασμού αυξάνονται, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη διαφορές με βάση κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την ηλικία της μητέρας, της χώρας προέλευσης, και η γεωγραφική θέση.

  7. Παράγοντες όπως οι πρακτικές νοσοκομείο, τις γνώσεις, τις πεποιθήσεις, και η στάση των μητέρων και των οικογενειών τους, καθώς και πρόσβαση σε υποστήριξη του θηλασμού μπορεί να επηρεάσουν την έναρξη, τη διάρκεια, και την αποκλειστικότητα του μητρικού θηλασμού.

Μετάφραση από