Γάλα αμυγδάλου

Η Γεωργία, πυγμάχος αλλά και lactose-intolerant, φτιάχνει το δικό της γάλα αμυγδάλου με φρέσκα αμύγδαλα από το χωριό.
Είναι εξαιρετικά διαδεδομένη εναλλακτική του ζωικού γάλατος, και το προτείνω ανεπιφύλακτα ως ποτό αποκατάστασης.

Και αυτό γιατί τα αμύγδαλα παρέχουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών που βοηθούν να διατηρείται το σώμα υγιές για βέλτιστη αθλητική απόδοση. Μια μικρή χούφτα αμύγδαλα ή 120mL γάλα αμυγδάλου μετά την προπόνηση παρέχουν:

  • αμινοξέα για μυική ανάπλαση
  • βιταμίνης Ε για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μείωση του οξειδωτικού στρες
  • μονοακόρεστα και ω-3 λιπαρά οξέα για μείωση της φλεγμονής αλλά και υγιές δέρμα
  • διαιτητικές ίνες για την γαστρεντερική υγεία
  • άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα, όπως κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2).

Πώς φτιάχνει η Γεωργία γάλα αμυγδάλου:

Συνταγή- Εκτέλεση:

1. Το βράδυ, που βολεύει, αφήνουμε 10-12 αμύγδαλα να μουλιάσουν
2. Κοιμόμαστε με τη χαρά της γλυκιάς προσμονής της δημιουργικότητας!
3. Το πρωί ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα
4. Αλέθουμε την ψίχα (σε multi, blender) με την διπλάσια ποσότητα νερού (δηλ. αναλογία: 1 προς 2)
5. Σουρώνουμε το μίγμα και
6. Το πίνουμε στην υγειά μας! Η γεύση του απογειώνεται όταν συνοδεύεται από βρώμη και μέλι (1 κ.γλ. είναι αρκετό!)

Τip: Στην τριμμένη ψίχα που σουρώσαμε, βάζουμε πολύ κανέλα και λίγο μέλι και δημιουργούμε ένα super snack υγείας, το οποίο μπορούμε να καταταναλώνουμε εμβόλιμα και…με φειδώ μες την εβδομάδα!