Παγκόσμια μέρα για το νερό: A day for water and water for sustainable developement

Μια μέρα για γιορτή, μια μέρα για αλλαγή, μια ημέρα για προετοιμασία

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό σημειώνεται στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο. Είναι μια ημέρα για να γιορτάσουμε το νερό. Είναι μια ημέρα που επιδιώκει τη διαφορά για τα μέλη του παγκόσμιου πληθυσμού που υποφέρουν από προβλήματα που σχετίζονται με το νερό. Είναι μια ημέρα για να προετοιμαστούμε για το πώς διαχειριζόμαστε το νερό στο μέλλον.

Το 1993, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δείκτη 22 Μαρτίου ως πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Νερού. 22 χρόνια μετά,η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο και βγάζει στο προσκήνιο ένα διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο. Το θέμα αυτό είναι και το θέμα της ετήσιας Παγκόσμια Έκθεση Αναπτύξεως Υδάτων του ΟΗΕ το οποίο ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Το 2015, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό είναι «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη». Πώς συνδέεται το νερού σε όλους τους τομείς ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε το μέλλον που θέλουμε.

wwd_fashion

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.unwater.org/worldwaterday/home/en/

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου για την εστίαση της προσοχής στη σημασία του γλυκού νερού, και να υποστηρίχτεί η αειφόρος διαχείριση των πόρων γλυκού νερού.

Η διεθνής ημέρα για τον εορτασμό της σημασίας του γλυκού νερού συστήθηκε το 1992 στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το UNCED. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απάντησε μέσω του ορισμού της 22 Μαρτίου 1993 ως η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αναδεικνύει κάποια διαφορετική πτυχή του γλυκού νερού