Μπιφτέκια κοτόπουλου

Η συνταγή θεωρείται καλή εναλλακτική στην κλασική συνταγή για μπιφτέκια καθώς περιέχει λιγότερα λιπαρά ενώ είναι πηγή ενός συνόλου σημαντικών θρεπτικών συστατικών.
Προτείνεται για άτομα που επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη λίπους ή βρίσκονται σε δίαιτα απώλειας βάρους και σε παιδιά στα οποία οι ανάγκες σε κάποια μέταλλα είναι αυξημένες λόγω της ανάπτυξης
Η μεσογειακή διατροφή συστήνει την κατανάλωση σε λευκό κρέας (κοτόπουλο/ ψάρι), 2-4 φορές/ εβδομάδα, και έτσι μπορεί να καταναλώνεται συχνά από τους υγιείς ενήλικες και μη.

Υλικά για 4 άτομα

• 750 γραμ. κιμάς από φιλέτο κοτόπουλου
• 2 φέτες ψωμί του τοστ
• 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

1. Μουσκεύετε το ψωμί στο νερό και το στραγγίζετε πολύ καλά. Το τρίβετε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά κοτόπουλου, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το λάδι και αλατοπίπερο.

2. Βρέχετε τα χέρια σας με νερό και ζυμώνετε το μείγμα. Αν το μείγμα είναι μαλακό, προσθέτετε λίγη γαλέτα.

3. Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα για να δέσει.

4. Πλάθετε στη συνέχεια τα μπιφτέκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο.

Καλή όρεξη!