Μανιτάρια Fajitas

Ο φίλος Αργύρης, δεινός μαραθωνοδρόμος αλλά και λάτρης της καλής κουζίνας, πειραματίζεται για άλλη μια φορά και μοιράζεται μια ενδιαφέρουσα συνταγή για μανιτάρια.

Μάλιστα, υστερογραφεί πως δεν μας γράφει ακριβείς ποσότητες καθώς δεν είναι απαραίτητο. Όλα μπαίνουν με μέτρο 😉

Εγώ θα πω πως είναι εξαιρετική χορτοφαγική επιλογή για εύκολο lunch break ή βραδινό γεύμα. Δίνει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες σε καλή αναλογία καθώς επίσης και πληθώρα βιταμινών από τα λαχανικά

Χρειαζόμαστε:

  • Μανιτάρια (εγώ χρησιμοποίησα πλευρώτους)
  • Ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας)
  • Κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κομματάκια
  • Ρίγανη
  • Κύμινο
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • Σκόρδο (προαιρετικό)
  • Σκόνη τσίλι (προαιρετικό)

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι και σωτάρουμε για το πολύ 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά τα μανιτάρια και το μισό κρεμμύδι
  2. Στη συνέχεια ρίχουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κύμινο, τους χυμούς, το σκόρδο και το τσίλι (αν θέλουμε).
  3. Ανακατεύουμε και το αφήμουμε λιγο ώστε να τραβίξει τους χυμούς και να γίνουν σαν σάλτσα (θα είναι κάπως αραιή).
  4. Βάζουμε τα μανιτάρια σε taco shells (εγώ είχα πίτες ολικής…) και καλή μας όρεξη 🙂