ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ

Χαρά Σκουλαρίκη – Λίγα λόγια για μένα

Είμαι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου. Απέκτησα με άριστα τον Μεταπτυχιακό μου τίτλο στην Εφαρμοσμένη Διαιτολογία και Διατροφή με κατεύθυνση την Αθλητική Διατροφή, πιστή στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Έχω συνεχίσει την ειδίκευσή μου στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμειο Αθηνών και παρακολουθώ το LLL Programme in Clinical Nutrition and Metabolism της ESPEN.

Είμαι από το 2016 η Nutrition Coach των adidas Runners Athens, του μεγαλύτερου global running community.
Υπήρξα Υπεύθυνη Διατροφής του Εργομετρικού Εργαστηρίου myathlete από την έναρξη της ίδρυσής του το 2013 και παράλληλα ήμουν  Nutritionist στα Holmes Place Glyfada για την περίοδο 2013-2014. Είχα αναλάβει εξ αρχής και εξ ολοκλήρου τη Διατροφική υπηρεσία της Private Coaching and Mentoring Services 2014-2016. Για την περίοδο 2015-2018 υποστήριξα τους αθλητές της ποδηλατικής ΑΕΚ, φορώντας μάλιστα την φανέλα της ομάδας και αγωνιστικά.

Έχω συμμετάσχει στις δράσεις της ΜΚΟ Axion Hellas προσφέροντας εθελοντικά ιατρικές και πολιτιστικές δράσεις σε ακριτικά νησιά. Είμαι εθελοντής διαιτολόγος στην ΕΛΕΠΑΠ Αθήνας παρακολουθώντας και υποστηρίζοντας τη θρέψη των ”παιδιών”. Τον Μάιο του 2019 έτρεξα τον 10ο μαραθώνιό μου για πρώτη φορά με  φιλανθρωπικο σκοπό υπερ του εργου της ΕΛΕΠΑΠ.

Το ερευνητικό μου ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στον τομέα της αθλητικής διατροφής καθώς η ίδια είμαι ενεργή αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων για περισσότερα από 15 χρόνια. Αγαπώ τον αθλητισμό, έχω περάσει από κλασικό χορό, πολεμικές τέχνες, σαν Νεάνιδα υπήρξα μέλος της Εθνικής ομάδας Τριάθλου και τώρα πια συμμετέχω σε αγώνες δρόμου, ενίοτε και ποδηλασίας.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούμαι αρκετά στην ενθάρρυνση της σωστής διατροφής στις ακαδημίες στίβου, ποδηλασίας και τριάθλου και έχω συμμετάσχει στο πρόγραμμα Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI). Πιστεύω πως η σωστή διατροφή κατά την παιδική ηλικία χτίζει μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό και στην ενήλικη ζωή.

Αρθογραφώ σε διάφορους ιστότοπους μεταξύ των οποίων το RunningNews.gr, ευρέως γνωστό στον χώρο των δρομέων, και το Mbike, το μεγαλύτερο ελληνικό περιοδικό ποδηλασίας.

Aν δεν συναντηθούμε στο δρόμο, τρέχοντας ή ποδηλατώντας, θα με βρείτε επί της Kυριαζή 36, στην Κηφισιά

Για οποιαδήποτε απορίας σας, μη διστάσετε να μου στείλετε στο info@nutrinews.gr.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στον ιστοχώρο μου.

Καλή ενημέρωση!

Χαρά Σκουλαρίκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Διεύθυνση: Κυριαζή 36, Κηφισιά

Τηλέφωνο: 6972199628 / 2107233648

email: info@nutrinews.gr

www.nutrinews.gr

Share: