Ριζότο με γαρίδες, της Κατερίνας

Η ξαδέρφη Κατερίνα ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά μας κακομαθαίνει με ριζότο. Θυμηθείτε την πορτοκαλόπιτα http://www.nutrinews.gr/?p=2075 και το γλυκό semi-freddo με φράουλες http://www.nutrinews.gr/?p=2103

Για 4 άτομα:

Υλικα

  • 1 κιλό γαριδες ολόκληρες με κέλυφος
  • 250 γρ ρύζι νυχάκι ή σπιρωτο
  • 500ml χυμος ντοματας ελαφρά συμπυκνωμένος
  • 400ml νερό
  • 4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
  • μαιντανός
  • αλατι, πιπερι

Εκτελεση

  1. Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι το αφηνουμε να καψει και ριχνουμε τις γαριδες.
  2. Μολις αλλάξουν χρώμα και γίνουν πιο ροζ ρίχνουμε το ρυζι
  3. Μετα απο 10′ βαζουμε το λαδι ισα ισα για να γυαλισει το ρυζι.
  4. Έπειτα σβήνουμε με χλιαρο νερο και προσθέτουμε το χυμό ντοματας,
  5. Χαμηλωνουμε τη φωτια και το αφηνουμε να σιγοβράσει για 12-15′ μεχρι να γινει το ρυζι.
  6. Τελος, αφου εχει δεσει η σαλτσα, αλατοπιπερονουμε και γαρνιρουμε με μαιντανο φρεσκο.

rizoto_garides

Καλή σας όρεξη