14/11 Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Αλλάζω τρόπο ζωής, τρώω υγιεινά, αθλούμαι τακτικά

wddΜε βασικό μήνυμα «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά», η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία κινητοποιεί δράσεις που έχουν ως στόχο την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη μέσω της σωστής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Δείτε εδώ την αφίσα της περσινής καμπάνις ευαισθητοποιήσης
http://www.ede.gr/wp-content/uploads/2012/11/kataxorisi.pdf

Η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Αλλάζω Τρόπο Ζωής: Τρώω Υγιεινά, Αθλούμαι Τακτικά» έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτή τη «σιωπηλή» επιδημία που διπλασιάζει την πιθανότητα εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου ειδικά στα νεαρά άτομα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας κ. Ανδρέα Μελιδώνη:
«ο σακχαρώδης διαβήτης σε συνδυασμό με την παχυσαρκία έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις. Μέσα σε 30 χρόνια εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο και από 50 εκατομμύρια που ήταν τη δεκαετία του ΄80 έφθασαν τα 350 εκατομμύρια. Το μέλλον διαφαίνεται ζοφερό. Οι αρμόδιοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπουν ότι αν μέσα στην επόμενη 15ετία δεν υπάρξουν συντονισμένες παρεμβάσεις, ο αριθμός των πασχόντων θα υπερβεί τα 500 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι το 8% – 9% του πληθυσμού (800 – 900 χιλιάδες) πάσχει από διαβήτη, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό 2% – 3% που δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. Η επιδημία είναι μπροστά μας σε πλήρη εξέλιξη».

Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τον Διαβήτη, τρόπους ρύθμισης και πρόληψης:
http://www.ede.gr/wp-content/uploads/wdd.pdf

Πηγή: Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία
http://www.ede.gr/