Ψωμί μπύρας

Πλέον φτιάχνω ψωμί συχνότατα και έχω καταλήξει σε αυτό το θρεπτικό και γλυκό ζυμάρι. Τη συνταγή την έχω από ”μια παλιά καραβάνα” των αποστάσεων, ο αγαπημένος μου Χρήστος, προπονητής μου κάποτε. Γίνεται πολύ εύκολα, έχει ελαστική υφή και αφήνει μια γλυκιά γεύση χωρίς να έχει ζάχαρη. Κρατάει τουλάχιστον 10 ημέρες εκτός ψυγείου, συνοδεύεται με τυρί ή μέλι στο πρωινό σας.

beer_bread

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό αλεύρι ολικής
  • 2 κουτάκια μπύρας ( 2*330mL)
  • 2 φακελάκια baking powder
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι

Παρασκευή:

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι, το baking pοwder, προσθέτετε αργά την μπύρα και έπειτα το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
    Αφήνετε να δέσει η ζύμη, η οποία είναι υγρή, λίγο πιο σφιχτή από εκείνη του κέικ.
  2. Εντωμεταξύ, προθερμαίνετε τον φούρνο
  3. Αλείφετε μια μεγάλη φόρμα κέικ με ελαιόλαδο και αλευρώνετε ελαφρά τα τοιχώματα. Έπειτα, περιχύνετε τη ζύμη. Πασπαλίστε με αλεύρι ή πίτουρο βρώμης.
  4. Ψήνετε στον αέρα στους 150-170 βαθμούς για τουλάχιστον 1 ώρα.

Tip:  μπορείτε στο ζυμάρι να βάλετε μπαχαρικά όπως ρίγανη ή ελιές ώστε να έχετε αρωματικό ψωμί για το σνακ σας.

Καλή επιτυχία!