Χαλβάς ”σεμιφρεντο” με φράουλες (της Κατερίνας)

Η εξαδέρφη Κατερίνα, μετά την πορτοκαλόπιτα (http://www.nutrinews.gr/?p=2075) εκμυστηρεύεται και μια εναλλακτική πρόταση! Όσοι προλάβατε για φρέσκιες φράουλες!

911285_10151420583161200_505206411_nΥλικά :

  • 1 λίτρο γάλα
  • 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 σταγόνες πικραμύγδαλο ή λικερ μαστίχα
  • 2 κ.σουπ. μαρμελαδα φράουλα
  • 400 γρ φράουλες
  • 50 γρ φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μισές φράουλες σε φετούλες και ανακατεύουμε με την μαρμελάδα
  2. Καλύπτουμε με μεμβράνημια μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε τις φράουλες.
  3. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ενα κατσαρολάκι μαζι με την ζαχαρη
  4. Ρίχνουμε σιγα σιγα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα
  5. Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το λικέρ
  6. Κόβουμε και τις υπολοιπες φραουλες σε κυβακια και τις ενσωματώνουμε στην κρεμα
  7. Στρώνουμε την κρέμα στην φορμα, επάνω από τις φράουλες που είχαμε βάλει στην αρχή
  8. Σκεπάζουμε με μια μεμβρανη
  9. Αφήνουμε 4-5 ωρες στο ψυγείο ή 1 ωρα στην κατάψυξη
  10. Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε από πάνω το φιλε αμυγδάλου

Καλή απόλαυση!