Τα 5+1 φρούτα του Ιούλη!

slide_305190_2618162_freeΈνας ακόμα λόγος που λατρεύουμε τον Ιούλη: ο καλύτερος μήνας για εποχιακά φρούτα! Φέτος το καλοκαίρι ευχαριστηθείτε πλούσιες, δροσερές φρουτοσαλάτες, έτσι, απλά γιατί το αξίζετε!

  1. Ροδάκινο και γερμάς: λαχταριστό με αυτή την ιδιαίτερη γλυκύτητα και το υπέροχο άρωμα!
    Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες, διαιτητικές ίνες και κάλιο, ενισχύει το ανοσοποιητικό και…το μαύρισμα! Τα μεγάλα και γινωμένα ροδάκινα τα λένε και γερμάδες (εγώ αυτά αγαπάω πιο πολύ…)
    Ολόκληρο ή σε κομματάκια σε σαγκρία (ω ναι, αντί μήλου) αποτελεί απαρίτητη καλοκαιρινή νότα!
  2. Νεκταρίνι: είναι το ροδάκινο χωρίς…το χνούδάκι της φλούδας!
    Ολίγον πιο ξινούτσικο, εξίσου αρωματικό και καλοκαιρινό! Αναμεμειγμένο με θαλασσινή αλμύρα μας υπενθυμίζει την καλοκαιρινή ανεμελιά!
  3. Καρπόυζι: Βασιλιάς του καλοκαιριού! (θυμήσου τί λέγαμε εδώ http://www.nutrinews.gr/?p=718).
    Το αγαπάμε όσο κανένα άλλο φρούτο, έτσι, χωρίς λόγο! Η γιαγιά μου το τρώει με φέτα, έχει το ενδιαφέρον του κι αυτός ο συνδυασμός!
  4. Πεπόνι: ζουμερό, αρωματικό, εξοτικό! Ίσως λιγάκι αδικημένο, το αγαπάμε κι αυτό! Λένε, πάει πολύ με προσιουτο…! Δοκιμαστε το!
  5. IMG_0862Κεράσια και πετροκέρασα: εντάξει, είναι λίγο πιο ανοιξιάτικα αλλά τα ωραία και ζουμερά κεράσια τώρα τα βρίσκουμε! Εμείς παιδιά (τώρα δληλαδή) τα βάζαμε σκουλαρίκια στ’αυτιά!
  6. Τομάτες και τοματίνια: είναι φρούτο, κι όμως! Τώρα είναι η εποχή για μικρά και παιχνιδιάρικα τοματίνια! Τί θέλετε να σας πω: λυκοπένιο, βιταμίνη C, κάλιο, διαιτητικές ίνες κι άλλα πολλά φυτοχυμικά στοιχεία!

Καλό Ιούλη!