Τέσσερα nutri-trends για το 2014

Από τα superfoods και την δίαιτα Ducan,  το 2013 μας αποχαιρέτησε με διάφορες ”τάσεις”! Πώς θα δρομολογηθούμε το 2014 για μια χρονιά γεμάτη υγεία κι ευεξία;

IMG_0862Τρώγοντας τοπικά
Μια κυρίαρχη τάση που θα συνεχιστεί και το 2014 είναι η επιλογή τοπικών και εποχιακών τρόφιμων . Όταν τα τρόφιμα δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν και δεν περνούν τμεγάλη επεξεργασία, περισσότερα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται και το φαγητό είναι λιγότερο πιθανό να έχει μολυνθεί αλλά είναι και πιο θρεπτικό!
Μεταξύ μας, πού θα βρείτε καλύτερα προϊόντα από αυτά της Μεσογείου; Ειδικά τώρα που η ελληνική παραγωγή έχει ανάγκη από υποστήριξη!

Βότανα και αφεψήματα
Μπήκανε επίσημα στην πυραμίδα από 2010 (δείτε εδώ http://www.nutrinews.gr/?p=2120) , και η ελληνική χλωρίδα έχει να μας προσφέρει μεγάλη ποικιλία! Παραδοσιακά αφεψήματα από τσάι βουνού, τσουκνίδα, λουίζα και τόσα άλλα!

stock-footage-family-having-breakfast-together-in-the-kitchen-at-homeΜε παρέα
Κι επειδή και η συμπεριφορά είναι σημαντική εκτός από τις επιλογές, συν-φάγετε με αγαπημένη παρέα! Η συντροφικότητα είναι και αυτή πλέον στην βάση της μεσογειακή πυραμίδας (δείτε εδώ http://www.nutrinews.gr/?p=2120), και σε αντίθεση με αυτό που θα νομίζαμε, το να τρως με παρέα προωθεί καλύτερες επιλογές και έχει σχετιστεί με καλύτερη ρύθμιση βάρους!

Και κάτι ακόμα: ασκηθείτε! Βγείτε έξω, κάντε βόλτες, χρησιμοποιήστε όσο καλύτερα μπορείτε το σώμα σας!

 

Καλή χρονιά λοιπόν!