Ρακόμελο (για το κρύο του χειμώνα)

Ο καιρός αυτή την εβδομάδα αναμένεται βαρύς, οπότε είπα να μας ”γλυκάνω” με μέλι κι αλκοολ! Ψάχνοντας για το κάτι παραπάνω ”έπεσα” πάνω στον Μαλισσοκόμο και σε αυτό το άρθρο http://www.melissokomos.gr/07001.html σχετικά με το υδρόμελο, κρασί από μέλι.
Εγώ θα αναφέρω μόνο τη συνταγή για ρακόμελο αλλά αξίζει να διαβάσετε τα ιστορικά και χημικά στοιχεία του άρθρου σχετικά με την παρασκευή αλκοολ από μέλι!

Ρακόμελο
Ζεσταίνουμε σε μπρίκι 4 μέρη ρακή, 1-2 μέρη μέλι, λίγη κανέλα και 1-2 γαρίφαλα
(όχι λουλούδια)
Προσοχή στην υπερθέρμανση του μίγματος. Μπορεί να αναφλεγεί, λόγω του οινοπνεύματος που περιέχει.
Σερβίρουμε σε ρακοπότηρα και πίνουμε.

Μπορείτε να κάνετε αντίστοιχα και οινόμελο, είναι πιο αρωματικό, με βαθύ σκούρο χρώμα!
Ό,τι πρέπει για την γρίπη, για τον πονόλαιμο αλλά και για την καλή παρέα!

Στην υγεία μας!