Ποια τρόφιμα επιτρέπονται σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος;

milk_allergy_mug-p1688845540256124702om5b_400Σε περίπτωση αλλεργίας στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος, πρέπει να αποκλείονται από τη δίαιτα όλα τα προϊόντα που τις περιέχουν. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται το γάλα και όλα τα παράγωγά του (γιαούρτι, τυρί, επιδόρπια γάλακτος,…), όλα τα προϊόντα που περιέχουν γάλα, πρωτεΐνες γάλακτος ή παράγωγα πρωτεϊνών γάλακτος που υπάρχουν σε κάποια βιομηχανικά προϊόντα. Πρέπει να κοιτάζετε τις ετικέτες˙ αν έχετε αμφιβολία πρέπει να ρωτάτε τα τμήματα ποιότητας και εξυπηρέτησης καταναλωτών που έχουν οι εταιρείες.

Η κατανάλωση βουτύρου είναι υπό αμφισβήτηση. Προσοχή: οι πρωτεΐνες που πρέπει να αποκλειστούν δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές του αγελαδινού γάλακτος. Μπορεί να υπάρξουν και διασταυρούμενες αλλεργίες με τις πρωτεΐνες του πρόβειου και κατσικίσιου γάλακτος και με αυτές της σόγιας.

Τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν σε θηλάζοντα βρέφη που απογαλακτίζονται με τη χρήση υποκατάστατων αγελαδινού γάλακτος είναι πολύ σοβαρά ώστε να συζητηθούν εδώ. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να ζητάτε τη βοήθεια των ειδικών.

Πηγή:
European Food Information Council ( EuFIC )

Δείτε εδώ περισσότερα για τις τροφικές αλλεργίες: