Παστέλι σπιτικό με κανέλα

Από τα πιο υγιεινά σνακ, ο συνδυασμός μελιού και σουσαμιού δίνει το παστέλι. Η Ευαγγελία φτιάχνει αρωματικό  σπιτικό παστέλι και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή της!

Υλικά

  • 280γρ. σουσάμι
  • 300γρ. μέλι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 80γρ. αμύγδαλα ανάλατα με φλούδα ή χωρίς
  • 1κ.γ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Κόβω τα αμύγδαλα σε 2-4 κομμάτια.
  2. Καβουρδίζω το σουσάμι και τα αμύγδαλα να πάρουν ελαφρά ξανθό χρώμα.
  3. Στη συνέχεια, τα βάζω σε μία κατσαρόλα, προσθέτω το μέλι και τα βράζω για 3΄- 4’ .
  4. Μετά, προσθέτω την κανέλα, τα αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού.
  5. Απλώνω μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και ρίχνω πάνω το μείγμα στρώνοντάς το ώστε να είναι ομοιόμορφο σε πάχος και δίνοντάς του ένα παραλληλόγραμμο σχήμα.
  6. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει στη λαδόκολλα και μετά κόβω στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμώ.
  7. Τυλίγω το κάθε παστέλι σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο.

Σημείωση:

Βγαίνουν ελαφρώς μαλακά. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βράστε περισσότερο το μέλι ώστε να καραμελώσει και να δέσει περισσότερο.