Μπατζίνα (κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο)

5003495203_0d03385623Παραδοσιακή Θεσσαλική πίτα με καλαμποκάλευρο και κολοκύθι! Μας την έφτιαχνε το πρωί μαζί με μηλόπιτα http://www.nutrinews.gr/?p=2133 η κυρία Ελπίδα στον ξενώνα της στην Λίμνη Πλαστήρα…

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθα ή κολοκύθι
  • ¾ κιλού καλαμποκάλευρο
  • 500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα ή γιαούρτι
  • 3/4 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξύνουμε το κολοκύθι, το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα σε ένα σουρωτήρι να ”βγάλει” τα υγρά.
  2. Σε ενα μπολ τοποθετούμε την φέτα (αφήνουμε λίγο για πασπάλισμα από πάνω)
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το κολοκύθι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός
  5. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
  6. Ρίχνουμε τον χυλό – η πίτα μας πρέπει να γίνει λεπτή!
  7. Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια, τη φέτα που κρατήσαμε και βούτυρο. Ρραντίζουμε με λίγο γάλα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Ευχαριστούμε την κυρία Ελπίδα!