Μηλοπιτάκια

Της Λένας…

Τώρα που τα μήλα είναι εποχής η Λένα μας προτείνει μια γλυκιά συνταγούλα!

Η Χαρά(?εγώ δληλαδή) συμπληρώνει πως 1-2 κομμάτια(ανάλογα πόσο μεγάλα τα κάνετε) θα είναι τέλειο ενδοιάμεσο σνακ (ή αντικαταστάτης μια ενεργειακής μπάρας πριν την προπόνηση):

πλούσιο σε ενέργεια, αντιοξειδωτικούς παράγοντες (από ταχίνι, πορτοκάλι, κανέλα και καρύδια), βιταμίνες ( κυρίως συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες σε μικρότερες ποσότητες) αλλά προπάντων γεύση!

Δοκιμάστε τα!

Μηλοπιτάκια

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κουταλιές ζάχαρη καστανή
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα

    Για τη γέμιση
  • 4-5 μήλα τριμμένα στο τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα ξανθιά
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 1 κ.γλ κανέλα

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύουμε το ταχίνι με το πορτοκαλόχυμο , προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τη κανέλα και σιγά σιγά το αλεύρι .
  3. Ζυμώνουμε το μίγμα καλά.
  4. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης .
  5. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος ενός μεγάλου αυγού.
  6. Τα ανοίγουμε σε σφαιρικό σχήμα .
  7. Στο μέσο του δίσκου βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση .
  8. Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά .
  9. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

    Καλή επιτυχία!