Αγαπημένη συνταγή για ελιοψωμάκια

Έχουμε χάσει το μέτρημα με τις συνταγές της Φύλλη! Μόλις μας έστειλε αχνιστή συνταγή για ελιοψωμάκια, ένα θρεπτικό σνακ με ενέργεια και αρωματικά.

Υλικά

Ζυμη= 200γρ ελαιολαδο

200γρ χυμο πορτοκαλι

1/2 κιλο αλευρι ολικης

Γεμιση= 200γρ ελιες χωρις κουκουτσια

200γρ κρεμμυδι

15γρ δυοσμο ξερο

Εκτέλεση

  • Ανακατευουμε τα υλικα της ζυμης και την αφηνουμε να ξεκουραστει οσο φτιαχνουμε τη γεμιση.
  • Ψιλοκοβουμε τις ελιες και το κρεμμυδι (η τα βαζουμε στο μπλεντερ) και προσθετουμε το δυοσμο.
  • Χωριζουμε τη ζυμη σε 3 κομματια και την ανοιγουμε με χοντρο πλαστη σε 3 φυλλα χοντρουλα, σαν ταρτας. Απλωνουμε το 1/3 της γεμισης σε καθε φυλλο και τα τυλιγουμε οπως τον κορμο. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 1 ωρα μεχρι να ροδισουν.

Καλη ορεξη!